Kids (6 tem 12 jaar) 
‚Äčonderverdeeld in 3 leeftijdscategorieën: Kids 1 (1ste en 2de leerjaar) // Kids 2 (3de en 4de leerjaar) // Kids 3 (5de en 6de leerjaar).
Op het einde van het dansjaar mogen de dansers schitteren op het grote podium van het Cultureel Centrum in Hasselt. De doelstelling van onze danslessen zal dus ook deze show zijn. De dansshows van dansseizoen 2018-2019 zullen in het weekend van 19, 20, 21, 22 april doorgaan. 


Praktische info

  • Start dansseizoen: maandag 10 september 2018 
  • Tijdens feestdagen en schoolvakanties is er geen dansles
  • Einde dansseizoen: zaterdag 8 juni 2019
  • Inschrijvingsgeld = 140 Euro/lesuur         2de lesuur = 30 Euro korting 
  • Dansshows 2018-2019: weekend van 19, 20, 21 en 22 april. 
  • Opendeurdag = zondag 2 september 

 

LOCATIES: 

Dansstudio Zonhoven: Dansstudio Level Up, Oppelsenweg 31, 3520 Zonhoven
(met eigen cafetaria) 

Danszaal Kuringen: 
Grote Baan 171, 3511 Kuringen

 

Dansstijlen
 
FUNK
Op de tonen van toffe, moderne muziek, aangepast aan hun leeftijd, leren de kids alle basisdansbewegingen. Er wordt gewerkt aan hun gevoel voor ritme, lenigheid en danstechnieken. Verschillende dansstijlen komen aan bod. Zodat de dansers een goede basis krijgen voor een latere keuze. 

SHOWDANCE
Uitstraling en showgehalte zijn bij deze lessen van groot belang.  Er  wordt aandacht besteed aan de juiste technieken en lenigheid. Een combinatie van jazz en urban bewegingen. 

STREET/HIPHOP
Een combinatie van Hiphop, New Style, House,... Ingewikkelde been-arm coördinaties. Stoere bewegingen. Afgewisseld met soms een vrouwelijke touch. 

RAGGA
Een dansstijl ontstaan uit een combinatie van Reggea, Hiphop en Afrikaanse dans. De mix van de verschillende dansstijlen is voelbaar, zichtbaar en hoorbaar. 
JAZZ
Tijdens de jazzlessen staat techniek centraal. Naast technische oefeningen worden er aan Jazzy choreografieën gewerkt. 

MODERNE DANS
Tijdens de moderne dans lessen staat techniek centraal. Naast technische oefeningen worden er aan hedendaagse choreo's gewerkt.